Pagina principală » Blog » Sisteme de ventilare » Cum este aerul din interior

Cum este aerul din interior

Aerul este invizibil și nu știm cât este de poluat.

Deseori disconfortul pe care-l simțim poate fi din cauza aerului inspirat, fie că suntem acasă, la coafor, în sala de așteptare, în sala de ședințe, la birou…

Cât timp ar trebui să aerisim?

  • 2 minute dacă deschidem larg ușa și fereastra
  • 10 minute dacă deschidem larg fereastra
  • 60 minute dacă deschidem parțial fereastra

Putem lua ca exemplu un birou de 30 mp cu o înălțime de 2,8 m. În interior avem 84 mc de aer, fără să ținem cont de mobilierul din interior. Dacă în acel birou lucrează 2 persoane, cel puțin din două în două ore trebuie deschisă fereastra pentru aerisire. Atât iarna cât și vara. O alegere excelentă pentru asigurarea continuă a aerului curat în interior este ventilația mecanică controlată.
Pentru ventilația spațiilor închise avem două tipuri de sisteme de ventilație: ventilație mecanică și ventilație naturala.

Sistemul de ventilație mecanică centralizat- aerisirea întregii locuințe. Va deservi toată locuința cu un sistem de tubulatură prin care va fi insuflat un aer proaspăt și filtrat în camere.
În același timp va fi absorbit aerul viciat din baie și bucătărie. Cele două fluxuri de aer vor prece printr-un schimbător de căldura, pentru a avea loc transferul de energie termică.

Atenție!

Aerul condiționat nu este aer proaspăt. Este greșit să credem că dacă avem aer condiționat nu mai este nevoie să deschidem geamurile. Aparatul de aer condiționat răcește sau încălzește aerul dar lucrează cu același aer, fără aport de aer proaspăt și oxigenat din exterior.

Cele două aparate, cel de aer condiționat și cel de ventilație lucrează foarte bine în tandem mai cu seamă vara, pentru a asigura condițiile optime de confort în interior.

Echipa de specialisti MicroClima este atenta la toate detaliile montarii sistemului, ofera consultanta pentru alegerea modelului optim si se asigura ca obtineti confortul dorit.

Pentru ca aerul înseamnă viață, iar o instalație de ventilație optimă îți poate imbunătăți starea de sănătate și calitatea vieții prin îmbunatățirea calității aerului respirat atât acasă cât și la muncă.

Executăm lucrări RAPIDE și CALITATIVE!

Pentru informații suplimentare sau pentru ofertă personalizată, vă rugăm să ne contactați.

CONTACTEAZĂ-NE