Revii acasă și simți că aerul în încăpere este imposibil de respirat? Greu se aerisește după ce pregătești mâncare? Umiditatea crescută îți dă bătăi de cap și mai apare mucegai sau condens la ferestre? Vrei să asiguri o microclimă sănătoasă în locuința ta și nu știi căror factori să atragi mai mare atenție?
Te ajută magazinul Microclima!
1. În primul rând atrage atenția la ventilație. Asigură-te că există o ventilație adecvată în încăpere pentru a permite circulația aerului. Schimbul regulat de aer proaspăt va ajuta la eliminarea poluanților și a umidității din aer.
2. Alt factor este temperatura interioară. Aceasta ar trebui să fie confortabilă și să nu varieze prea mult între camere sau între timpul zilei și al nopții. Temperatura în casă ar trebui să fie între 18-24 grade C.
3. Nivelul de umiditate din aer de asemena poate influența confortul și sănătatea în interiorul casei. Un nivel prea scăzut poate duce la uscarea pielii și a mucoaselor, iar un nivel prea ridicat poate crește riscul de mucegai și dezvoltarea acarienilor din praf.
Nivelul optim de umiditate în casă este între 30-50%. În cazul în care umiditatea crește, aceasta poate afecta sănătatea și poate deteriora clădirea.
4. Microclima din casă și sănătatea noastră poate fi influențat direct și de diferite surse cum ar fi praful, polenul, fumul de țigară, substanțele chimice toxice sau chiar filtrele neîntreținute a unui climatizator.
🔵Dacă ai instalat un climatizator, asigură-te că apelezi la serviciul de mentenanță înainte de a începe utilizarea în sezonul cald, sau fă o curățare de rutină dacă folosești aparatul de aer condiționat anul împrejur.
🔵Dacă nu ai un climatizator, este timpul să achiziționezi unul. Un aparat modern este econom, mai ecologic și are funcții care transformă utilizarea într-o experiență plăcută, dar și elimină rapid și eficient microorganismele, praful și mirosurile dăunătoare, reducând posibilitatea de alergii și viruși. În perioada rece a anului te poți încălzi cu aer cald, iar în perioada de caniculă te poți răcori.
🔵Dacă locuința ta prezintă semne de umiditate ridicată, care aduce daune structurii imobilului, aspectului interior și chiar sănătății, atunci ai nevoie de dezumidificator pentru a înlătura imediat consecințele, iar pe termen lung, ai nevoie de o ventilație corectă.
Aceste două aparate devin de neînlocuit, deoarece beneficiile unuia complementează funcționalitatea celuilalt.
Ce face climatizatorul?
Răcorește aerul, filtrează bacteriile și mirosurile, ionizează, reduce umiditatea, este eficient energetic A+++, ultra silențios, dar, reutilizează aerul din încăpere.
Pe când un recuperator completează funcțiile climatizatorului:
Evacuează aerul viciat din încăpere, aduce aer proaspăt și oxigenat de afară, transmite temperatura, deci răcoarea sau căldura este păstrată, filtrează praful.
Mai mult decât atât, păstrează recuperatorul conectat primăvara și toamna, și vei preveni umiditatea excesivă, apariția mucegaiului și condensul la ferestre. Iar iarna vei economisi la factură pentru că nu mai dai afară căldura pe geam, ca să aerisești.
Instalând un aparat de aer condiționat și un recuperator descentralizat, faci cea mai bună inventiție pentru a menține aerul sănătos, curat și răcoros în încăpere. Să aducem eficiența și confortul la următorul nivel!
Alege Climatizator+Recuperator pentru mai multe beneficii și confort absolut!
Te așteptăm la Microclima pentru o consultație gratuită.
🟥Petricani 17/3
🟥+373 610 98 989